stomen

Tortilla-pizzasalade met rode paprikasaus

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in plakjes en meng de oregano erdoor. Snijd de olijven in ringetjes. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee.

Voeg een scheutje water toe en kook de paprika’s, met de deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Pureer de saus met de staafmixer.

Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tortilla’s in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.

Schep een lepel paprikasaus op de tortilla’s en besmeer de tortilla’s ermee. Verdeel de ui, tomaten, olijven, rucola en de Parmaham over de tortilla’s. Besprenkel met de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Serveren

Leg de tortilla-pizzasalades op borden.