stomen

The Greenery Salad

Receptinformatie

Salade
4 personen
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was en droog de slasoorten en verdeel de kroppen in mooie bladeren.

Was en droog de wit- en roodlof en haal de blaadjes van de struikjes. (Pluk de radicchio klein).

Was en droog de komkommer, puntpaprika, bleekselderij, mini paprika's, babypruimtomaatjes, spinazie, lente-ui en radijsjes.

Schaaf met een dunschiller in de lengte linten van de komkommer. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem vervolgens in repen. Snijd van de mini paprika's de kapjes met de steelaanzet eraf en verwijder zaad en zaadlijsten.

Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de radijsjes in kwarten. Snijd de helft van de babypruimtomaatjes in de lengte doormidden.

Koken

Klop een dressing van de ingrediënten en zet deze tot gebruik apart.

Maak een ‘bed’van eikenbladsla en rangschik de blaadjes Little Gem erop, evenals de blaadjes wit- en roodlof (soort bij soort houden).

Drapeer hierop de (gedraaide) linten komkommer, de in de lengte in repen gesneden puntpaprika met hierover de boogjes bleekselderij gestrooid, de mini paprika's in z’n geheel, de babypruimtomaatjes, gedeeltelijk heel en gedeeltelijk gehalveerd.

Serveren

Garneer met de blaadjes spinazie, ringetjes lente-ui en de radijsjes tot een rijke en kleurrijke salade ontstaat. Druppel de dressing over de salade en meng deze aan tafel door de salade.