stomen

Perentaart met rode bessen

Door Essiehealthylife.nl

Receptinformatie

Gebak
10 personen
Nagerecht
50-60 min

Een heerlijke taart van Sweet Sensation peren: krokant van buiten en zacht van binnen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter met de suiker(vervanger) tot een romig geheel en voeg 1 voor 1 de eieren toe.

Doe dan de kwark erbij en meng ondertussen in een kom de meel met het bakpoeder.

Voeg dit in delen toe en mix tot een beslag.

Schil de peer en snij in plakjes.

Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier, en stort het deeg (niet heel vloeibaar) erin.

Verdeel dan de plakjes peer over de oppervlakte, en eventueel wat rode bessen naar smaak.

Koken

Bak de taart in 55 minuten goudbruin. De taart is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd. Let op: baktijden kunnen per oven én bakvorm verschillen! Check na 45 minuten hoe het gaat.

Serveren

Laat de suikervrije perentaart afkoelen in de vorm voor je hem aan gaat snijden en bestrooi eventueel met wat (suikervrije) poedersuiker.

Kijk <a href="https://www.essiehealthylife.nl/suikervrije-perentaart-met-rode-bessen/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!