stomen

Stamppot met een twist

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Boerenkoolstamppot met een twist! Net zo smeuïg, maar met pastinaak in plaats van aardappel. En geroerbakte boerenkool in plaats van gekookt. Het proberen waard!

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggiesfirst Start met deze groentehelden, dan komt de rest vanzelf
aubergine garnering

Voorbereiding

Maak de boerenkool schoon en snijd fijn. Verwijder eventuele harde stelen.

Boen de pastinaak en snijd in stukjes.

Snipper de ui.

Rooster de noten goudbruin en zet apart.

Koken

Fruit de ui goudbruin.

Roerbak de boerenkool ongeveer 15 minuten.

Kook de pastinaak in 10-12 minuten gaar. Giet af en stamp tot puree. Voeg de ui en geitenkaas naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de boerenkool door de pastinaakpuree.

Serveren

Verdeel de stamppot over vier borden.

Garneer met de geroosterde hazelnoten en eventueel wat brokjes geitenkaas.