stomen

Spruitenstamppot met rode uiencompote

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de <a href="/producten/aardappel" target="_blank">aardappels</a> in gelijke stukken.

Maak de spruitjes schoon.

Pel en snijd de uien in halve ringen.

Koken

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Kook de <a href="/producten/spruiten" target="_blank">spruitjes</a> de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet de aardappels en spruitjes af en stoom ze droog.

Rooster de cashewnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan. 

Pureer de aardappels en de spruitjes met een puree stamper en roer de melk erdoor.

Meng de cashewnoten en de rucola door de spruitenstamppot. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en peper.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de <a href="/producten/ui" target="_blank">ui</a> circa 5 minuten.

Schenk de balsamicoazijn en de rode wijn erbij en voeg de honing toe.

Breng rustig aan de kook. laat circa 15 minuten op laag vuur koken tot er een stroperige uiencompote ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de rode uiencompote eroverheen. Snijd de fetakaas in blokjes en verdeel over de borden.