stomen

Spinaziecroissantjes

Extra verse croissantjes

Receptinformatie

4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een leuke toevoeging aan je zondagse ontbijt, of dé perfecte lunch: met deze hartige croissantjes gevuld met spinazie zit je altijd goed. In deze variant zit mozzarella en roomkaas, maar je kan natuurlijk toevoegen wat je wilt. Serveer ze op een mooie schaal en smullen maar!

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was en scheur de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Splits het ei.

Koken

Roerbak de spinazie kort, tot hij slinkt. Laat uitlekken.

Rol het deeg uit en snijd in driehoeken, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de spinazie, de kaas en het eigeel. Verdeel dit mengsel over het croissantdeeg.

Rol de croissants op en bestrijk ze met het eiwit. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking ongeveer 10-15 minuten.

Serveren

Leg de croissantjes op een mooie schaal en smullen maar!