stomen

Spinaziecake

Anders dan anders!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Zo heb je groente nog nooit gegeten! Een cake zonder suiker, maar mét spinazie, spekjes en tomaatjes. Ook slim: Vries plakjes in en neem ze mee als tussendoortje!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was en droog de spinazie. Hak de tomaatjes fijn.

Klop de eieren los met 1,25 deciliter room en 0.70 deciliter zonnebloemolie. Meng met de bloem en het bakpoeder, tot een glad beslag. Breng op smaak met wat peper. Zet 30 minuten in de koelkast.

Vet een cakevorm in en bestuif de zijkanten met wat bloem.

Verwarm de oven na ongeveer 15 minuten wachttijd voor op 180 graden.

Koken

Bak de spekblokjes uit. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat afkoelen in een vergiet of zeef. Druk het vocht eruit en hak fijn.

Roer de spinazie, spekjes en tomaat door het gekoelde beslag. Giet het beslag in de ingevette vorm en verdeel.

Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 10-15 minuten aluminiumfolie op als hij te bruin wordt. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; deze moet er schoon en droog uitkomen.

Serveren

Laat de cake eerst even afkoelen in de vorm. Haal eruit en laat verder afkoelen op een rooster.

Snijd plakken van de cake.