stomen

Sperziebonenschotel

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Tip: Je kunt ook beginnen met een laagje aardappelpuree, dan groenten en ham en dan weer aardappelpuree. Strooi dan over de aardappelpuree nog wat geraspte kaas en zet het geheel dan 10 minuten in de oven.

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.

Zet daarna een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels, snijd grote aardappels eventueel in tweeën en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Zet nog een pan met water op waar je de sperziebonen in kookt.

Ondertussen snipper je het uitjes en snijd je de paprika’s en ham in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan, bak het uitje met de paprika’s en de ham aan (circa 4-5 minuten) en zet dan het vuur uit.

Als de aardappels gekookt zijn, stamp je ze fijn met wat zout, peper en melk. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de sperziebonen, paprika, ui en ham overheen. Afmaken met wat peper en eventueel nog wat kruiden (zoals peterselie of paprikapoeder). Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven.