stomen

Sperziebonen gebakken met groene asperges, krieltjes en kiprollade

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Zet de oven aan op 200°. Was de krieltjes en doe die samen met een uitje, knoflook teentje (2) in stukjes gesneden in een schaal, besprenkel met olijfolie en een beetje peper en zout en zet die in het midden van de oven voor zo’n 20 min..

Maak de sperziebonen schoon en kook die in ongeveer 8 min. beetgaar, giet en spoel ze af met koud water. Doe in een koekenpan een beetje olijfolie, de gesnipperde ui en de knoflookteentjes in dunne plakjes gesneden zachtjes gaar baken.

Hou de oven ook even in de gaten, de krieltjes even omroeren, zodat ze aan alle kant gaar worden.

Dan de sperziebonen en de groene asperges in dezelfde koekenpan en zachtjes bakken. Het is de bedoeling dat de groene asperges beetjaar blijven. Dus niet te lang. De sperziebonen zijn tenslotte al gekookt.

Lekker met een kiprollade of een karbonade, maar ook een hardgekookt eitje.