stomen

Spaanse tomatensalade

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

De Spaanse tomatensalade past helemaal bij zomerse weer. Lekker met ciabattabrood, olijfolie en een snufje zout.

Rooster de pijnboompitten en gril de paprika in het vuur van het fornuis tot deze rondom zwarte blaren heeft.

Ontdoe de paprika voorzichtig van zijn schil en snijd de gegrilde paprika in kleine blokjes.

Snijd de tomaten in mooie plakken, snijd de ui in ringen en hak de peterselie fijn.

Neem een bord en leg hier eerst de tomaat-plakken op. Verdeel vervolgens de ui-ringen erover en strooi de paprika blokjes eroverheen. Strooi als laatst de peterselie over de salade.

Sprenkel de olijfolie en rode wijnazijn over het geheel en

maak de salade verder op smaak met wat zout en peper. Strooi nu als laatst de pijnboompitten over de Spaanse tomatensalade en hij is klaar!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge