stomen

Snelle tagliatelle

Lekker met vis!

Receptinformatie

Pasta
4 personen
10-20 min

Soms heb je niet meer dan een paar eenvoudige ingrediënten nodig om een overheerlijk gerecht te maken! Deze tagliatelle vol groenten is lekker snel klaar en dus perfect voor een doordeweekse avond.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof. Snijd in fijne reepjes.

Snijd het wit van de preien in fijne ringen en was.

Was en snijd de courgette in fijne blokjes.

Snipper de sjalot en pers de knoflook. Hak de kruiden en het loof fijn.

Koken

Kook de pasta beetgaar en giet af.

Verhit de helft van de boter. Fruit hierin de sjalot en de knoflook en bak vervolgens de venkel en prei 8-10 minuten.

Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Doe de peterselie, de room en het sap en de rasp van de helft van de citroen erbij (eventueel meer naar smaak). Breng op smaak met peper en zout en warm even door.

Roerbak de courgette kort op hoog vuur.

Serveren

Meng de pasta met de venkel-preisaus en verdeel deze over vier borden.

Verdeel de courgette over de pasta. Garneer met het fijngehakte venkelloof.

Ook heerlijk met een stukje vis (bijvoorbeeld zalm) of grote garnalen erbij!