stomen

Snelle salade met peer, gerookte kip en geroosterde pompoenpitten

Receptinformatie

Salade
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in dunne plakken. 

Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in dunne plakken.

Rooster de pompoenpitten 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag. Door regelmatig met de pan te schudden, zorg je er voor dat de pompoenpitten niet aanbranden. Laat afkoelen op een bord.

Koken

Doe de balsamicoazijn in een kom.

Schenk al roerend met een garde de olie voorzichtig bij de azijn, zodat er een lichtgebonden dressing ontstaat.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Serveren

Meng de sla met de dressing en de peren en verdeel over de borden.

Verdeel de kip over de sla en bestrooi met pompoenpitten.