stomen

Snelle mini groentequiches

Ook lekker met broccoli

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Eenpersoons-vitaminebommetjes vol verstopte bloemkool zodat iedereen aan tafel ze lust. En zo snel zette je nog nooit een quiche op tafel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Laat de plakken bladerdeeg in 10 minuten ontdooien.

Vet 4 quichevormpjes in.

Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.

Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper naar smaak en roer de kaas erdoor.

Snijd de gedroogde tomaten in stukjes.

Beleg de quichevormpjes elk met een plak bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodems.

Koken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.

Pureer de bloemkool en verdeel de puree over de quichevormpjes. Bestrooi met de helft van de gedroogde tomaatstukjes.

Schenk het ei-kaasmengsel er boven uit.

Serveren

Bestrooi de quiches met de rest van de gedroogde tomaatstukjes.