stomen

Sjalotten tarte tatin

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Een omgekeerd taartje op andersom dag: dat is pas een goed idee! En veel lekkerder dan achteruit lopen of je sokken binnenstebuiten aandoen, toch?

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Pel de sjalotten.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de olie toe.

Koken

Voeg de sjalotjes en wat fijngehakte salie toe. Strooi de suiker erover en laat dit op een matig vuur in ongeveer 10 minuten karameliseren.

Giet er 2 eetlepels kokend water bij en laat dit op een hoog vuur in ± 10 minuten inkoken, tot het vocht dat over is stroperig is.

Doe de sjalotten in de ingevette bakvorm. Strooi de geraspte kaas en er wat verse gember over.

Rol het deeg uit tot een ronde lap, en leg deze op de gekarameliseerde sjalotten met kaas. Druk het aan de randen goed omlaag, zodat er geen openingen meer zijn.

Bak de hartige tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Laat de taart iets afkoelen en draai deze om m.b.v. een bord en garneer met wat fijngehakte salie. Bestrooi tenslotte met versgemalen peper.