stomen

Salade met peer, Parmaham en hazelnootdressing

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de hazelnoten op een bakplaat in ca. 8 minuten goudbruin.

Pel de sjalotjes en snijd elk sjalotje in vieren. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd elke peer in 8 partjes. Besprenkel de partjes peer met 2 eetlepels citroensap.

Koken

Smelt de boter in de koekenpan, leg de sjalotjes erin en strooi de suiker erover. Bak de sjalotjes op middelhoog vuur in 3-5 min. aan beide zijden

Roer intussen de olijfolie met de overige citroensap, zout en peper tot dressing. Hak de hazelnoten grof en schep ze door de dressing.

Serveren

Verdeel de sla, peer en sjalot over 4 borden en schep de dressing erover.

Garneer de salade met plakken Parmaham. Lekker met plakjes ciabattabrood erbij.