stomen

Russische biefstuk met stroganoffsaus

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Pers het teentje knoflook.

Koken

Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met paprikapoeder, paprika, champignons en knoflook ca. 5 minuten. Bak de tomatenpuree ca. 1 minuut mee. Verwarm wodka en crème fraiche in de saus mee en breng deze op smaak met zout en peper.

Verhit de overige boter in een koekenpan, kruid de biefstuk met peper en bak deze op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen.

Serveren

Verdeel de biefstuk over 4 borden en bestrooi ze met zout. Schep saus over het vlees en garneer het gerecht met een takje peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes.