stomen

Rommeltjes plaattaart

Niet weggooien maar opeten!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een koelkast vol restjes... herken je dat? Een halve courgette, een klein beetje ham, wat geraspte kaas. Juist met die restjes maak je een fantastische plaattaart. Hieronder geven we een voorbeeld van ingrediënten, maar werkelijk alles kan op je rommeltjes plaattaart, lekker experimenteren!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het flammkuchendeeg met bakpapier naar de onderzijde (daar zit het deeg in gerold) uit op een bakplaat en bestrijk de bodem met de zachte roomkaas met kruiden.

Snijd de ham in repen.

Was de trostomaatjes en halveer ze.

Snijd de droge worst in dunne plakjes.

Hak de courgette, aubergine en aardappels in stukjes.

Verdeel alle ingredienten over de flammkuche en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Schenk de olijfolie erover uit.

Bestrooi het geheel met peper en zout.

Koken

Bak de plaattaart onderin de oven in 15 minuten knapperig en gaar.

Serveren

Snijd de plaattaart in vierkanten en serveer.