stomen

Romige wintersoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Smelt de boter in een (soep)pan en fruit hierin de gesnipperde ui, totdat deze glazig is.

Schil en snijdt alle groente in blokjes of ringen en bak deze circa 10 minuten mee.

Haal de blaadjes van de takjes tijm.

Rooster het karwijzaad in een koekenpan.

Koken

Voeg de bouillon, driekwart van de tijm (gebruik de rest voor de garnering) en laurierblaadjes toe bij de groente in de (soep)pan.

Laat de soep gerust 20 a 25 minuten op een laag vuurtje laten sudderen, totdat de groente zacht zijn geworden. Als de groenten zacht zijn, verwijder je de laurierblaadjes.

Voeg de slagroom bij de soep om deze lekker in te dikken.

Pureer de groente met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de witte wintersoep over vier kommen en garneer deze met slagroom, olijfolie, de apart gehouden tijm, het karwijzaad en versgemalen peper.