stomen

Romige spruitenverrassing

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosuitjes</a> in schuine ringetjes.

Koken

Smelt de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar circa 3 minuten. Schenk al roerend met een garde het water erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een dikke saus.

Snijd de vijgen in reepjes. Schil en snijd de peren in blokjes. Roer de mascarpone, <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/vijgen">vijgen</a>, <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/triomphe-de-vienne">peren</a> en de pecannoten door de dikke saus.<br /> Maak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spruiten">spruiten</a> indien nodig schoon en snijd ze doormidden. Verdeel de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spruiten">spruiten</a> over een met olie ingevette ovenschaal en schenk de saus eroverheen.

Strooi de gruyère over de spruitenschotel. Bak de ovenschotel in de oven in circa 22 minuten goudbruin en gaar.

Leg de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/melody">aardappels</a> met een klein laagje water en een beetje zout in een schaal (geschikt voor in de magnetron). Leg hierop een bord zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 800 Watt. Snijd de aardappels voor het serveren bijna doormidden.

Serveren

Verdeel de gepofte aardappels over borden. Schep de romige spruiten verassing eroverheen. Strooi de bosui eroverheen.