stomen

Rood fruit raketjes

Receptinformatie

Tussendoortje
6 personen
Meer dan 60 min

Feest op een stokje! Door de roze frambozen, rode aardbeien en paarse bramen zijn deze ijsjes niet alleen heel lekker maar ook een lust voor het oog. Welke smaak is jouw favoriet?

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Voor 6 ijsjes. Doe de frambozen en de 125gr kokosyoghurt in een bakje en pureer deze met de staafmixer tot een gladde massa. Je kunt hier ook een blender voor gebruiken.

Doe hetzelfde voor de aardbeien met 25 gram kokosyoghurt en bramen met 75 gram kokosyoghurt.

Koken

Je hebt nu 3 bakjes met fruit-kokosyoghurt puree. Neem de ijsjesvorm en verdeel hier de roze frambozenyoghurt over.

Maak vervolgens een rood laagje van de aardbeien yoghurt.

Eindig met een paars bramenyoghurt laagje. Het kan zijn dat de laagjes een beetje door elkaar gaan lopen. Wil je hele strakke laagjes, zet de ijsjes dan na elk laagje een uurtje in de vriezer voordat je het volgende laagje in de vormpjes doet.

Steek de stokjes in de ijsjesvorm en zet de ijsjes in de vriezer en vries ze minimaal 6 uur in. Doe dit bijvoorbeeld in de avond zodat je de volgende dag meteen kunt genieten van een zelfgemaakt ijsje.

Serveren

Haal de ijsjes voorzichtig uit de vorm door ze kort te verwarmen in je handen. Eet smakelijk!