stomen

Romanov pavlova

Receptinformatie

Gebak
6 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 ºC.

Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.

Koken

Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim 1,5 uur in de oven drogen.

Verwijder voor de Romanov vulling de kroontjes van 200 gram van de aardbeien en snijd ze doormidden. Marineer de aardbeien circa 1 uur in het sinaasappelsap en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken en houd de marinade apart. Prak de rest van de aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en meng dit met de geprakte aardbeien.

Rooster ondertussen de amandelen kort in een pan.

Verdeel de Romanov vulling over de Pavlova en druk de apart gehouden aardbeien erin.

Serveren

Bestrooi met de geroosterde amandelen.