stomen

Roergebakken bleekselderij met bietjes en kidneybonen

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.

Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep. Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte, en snijd de stengels in smalle bogen.

Koken

Verhit een royale (hapjes) pan of wok, voeg de olie of boter toe en roerbak de bleekselderij 2-3 minuten.

Snijd de bietjes in plakjes, voeg deze toe en roerbak ze 1-2 minuten mee.

Voeg de groentebouillon, rode wijnazijn en honing toe en breng alles aan de kook.

Laat de kidneybonen uitlekken en warm deze mee met de groente.

Breng op smaak met zout en garneer het gerecht met achtergehouden fijngeknipte bleekselderijgroen en geroosterde zonnebloempitten.