stomen

Rode kool salade met sinaasappel

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snij de rode kool in flinterdunne repen met de mandoline (als je die niet hebt, snijd de kool dan met een heel scherp mes in flinter dunne reepjes) en doe het in een schaal.

Pel de ui en snij deze in halve ringen, meng dit met de rode kool.

Snij de boven en de onderkant van de sinaasappelen af. Snij nu van boven naar beneden met een mes, de schil er af.

Hou de sinaasappelen boven een kommetje en snij de partjes tussen de vliezen uit. Het sap vang je op in de kom. Knijp de vliezen uit en verdeel de partjes sinaasappel over de rode kool.

Koken

Voeg de olijfolie, de mosterd en de honing bij het sinaasappelsap en meng het even door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout en giet dit over de rode kool.

Serveren

Verkruimel tot slot de geitenkaas over de rode koolsalade. Lekker met brood en een karbonade.