stomen

Rode kool met appel en draadjesvlees van Omama

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Als je in de gelegenheid bent is het lekkerst als je dit gerecht de dag van te voren maakt. Grote voordeel is dat je de volgende dag alleen maar alles hoeft op te warmen. Regeren is vooruit kijken!

Rode kool:

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in plakken. Snij de ui in ringen. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, de suiker en het water aan toe.

Doe de appelstukken bij de rode kool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rode kool zacht is. Roer ook regelmatig om.

Als je tijd hebt maak je het draadjesvlees van mijn grootmoeder en anders ook heel lekker met braadworst of chipolata en gekookte aardappelen.

Draadjesvlees:

Doe de boter in een pan met een dikke bodem. Als je boter bruin is bak je de runderlapjes bruin aan weerskanten. Doe de mosterd, laurierblaadjes en het bier in de pan, en roer het geheel. Doe dan de ontbijtkoek, in kleine stukjes erbij.

Laat dit op een heel zacht vuur langzaam gaar worden. Vergeet niet af en toe te roeren. Doe de ontbijtkoek kan het makkelijk aanbakken en dat verpest de smaak van de saus. Doe peper en zout naar smaak erbij. Als de saus te dik is geworden kan je een beetje water toevoegen. Ben niet band met kinderen en bier. De alcohol is nu echt vervlogen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!