stomen

Rijst-sla burrito’s

Receptinformatie

Snack
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Met dit recept maak je je eigen ‘streetfood’. Een makkelijk weekendgerecht dat je lekker (buiten!) met je handen kunt eten. Houd wel een servetje in de aanslag!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwijder de stronk van de sla en was de bladeren voorzichtig.

Snijd de avocado’s in repen. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Snijd de kip blokjes.

Meng de maïzena en het water.

Koken

Kook de rijst gaar in de bouillon. Laat uitlekken en laat nog even droogkoken in de pan.

Bak de kip gaar.

Meng intussen de sojasaus, honing en olie. Breng aan de kook en bind af met maïzena tot een stroperige saus.

Meng de saus met de kip en roer vervolgens de lente-ui erdoor.

Serveren

Leg eerst sla en avocado in de tortilla’s. Verdeel er rijst en kip over.

Vouw de tortilla’s aan de onderkant dicht en rol op. Steek eventueel vast met een prikker of vouw aluminiumfolie om de onderkant.

Serveer twee burrito’s per persoon.