stomen

Rabarber-bietentaart met geitenkaas

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
40-50 min

Deze roze verschijning is het hélemaal.Dit hartige rabarber recept met biet en geitenkaas is een perfecte manier om rabarber op een andere manier te gebruiken dan in zoete gerechten. Het gerecht combineert de zure smaak van rabarber met de zoete smaak van bietjes en de romige geitenkaas.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Koken

Maak eerst de bodem. Meng het havermeel en amandelmeel door elkaar. Voeg hier een snufje zout aan toe.

Voeg de overige ingrediënten voor de bodem eraan toe, mix alles goed door elkaar.

Bekleed een bakvorm met pakpapier of vet in met wat boter/olie en verdeel hier het deeg overheen met je (schone) handen. Is het deeg te plakkerig dan kun je nog wat extra havermeel gebruiken.

Prik gaatjes met een vork in de bodem. En zet de vorm voor circa 10 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de uien in stukjes en rasp de bietjes.

Was de rabarber en snijd de uiteinden eraf. Snijd in stukjes van ongeveer 1 a 1,5 cm.

Verwarm een pan met wat roomboter of olijfolie op het vuur. Fruit de ui hierin.

Voeg ook de tijm, honing en de room eraan toe. Roer goed door elkaar en laat heel even zachtjes pruttelen.

Doe daarna de gesneden rabarber (houd circa 100 gram apart) en de geraspte bietjes in de pan en roer alles goed door elkaar op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.

Was en snijd de appel in stukjes.

Wanneer de bodem klaar is verdeel je het rabarber-bietenmengsel over de taartbodem.

Verdeel de stukjes appel, brokkel de geitenkaas en de walnoten eroverheen.

Sprenkel er nog een beetje honing overheen.

Leg nu de overige stukjes rabarber over de taart. Sprenkel er nog een beetje honing overheen.

Zet de taart voor 30 minuten in de oven.