stomen

Quinoasalade met avocado en geitenkaas

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Was de quinoa en kook gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de quinoa af. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Koken

Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Snijd de radijsjes in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verbrokkel de geitenkaas. Meng in een grote kom de quinoa met de groente, pijnboompitten, sinaasappel, geitenkaas en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de salade over borden en garneer eventueel met radijsjes ingesneden als bloem.