stomen

Quesadilla's met zwarte bonen, groente en avocado

Door feelgood byfood.nl

Receptinformatie

2 personen
Bijgerecht
20-30 min

Chantal van Feel Good by Food bedacht dit heerlijke recept voor quesadilla's. Deze lichte quesadilla's vol groente zijn heerlijk voor een zomerse avond!

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Snijd de paprika in stukken en halveer de tomaten.

Giet de mais en zwarte bonen af.

Snipper de ui en snijd de groene pepers in ringen.

Schep de avocado in een kom en prak dit fijn. Besprenkel met wat citroensap. Meng dit met een snufje paprikapoeder, peper en zout tot een dip.

Koken

Verhit olie in een pan en fruit de ui en peper. Voeg hier paprikapoeder, chilipoeder en tijm aan toe. Bak het geheel een paar minuten.

Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Schep regelmatig om.

Voeg de tomaatjes, bonen en mais toe en verwarm gedurende 2 minuten. Kruid met peper en garneer met verse peterselie.

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en leg hier een wrap in. Verdeel de helft van het groentemengsel over de wrap. Leg hier een wrap bovenop en druk voorzichtig aan.

Keer het geheel om met een bord als de onderste wrap bruin en knapperig is. Verwarm tot de andere wrap ook bruin en knapperig is.

Herhaal dit met de andere twee wraps.

Serveren

Serveer de quesadilla's met de avocadodip er naast.

Kijk <a href="https://www.feelgoodbyfood.nl/quesadillas-gezond-bonen-groenten-avocado/">hier</a> voor de hele blog!