stomen

Pruimencompote op gebakken camembert

Lekker met stokbrood!

Receptinformatie

4 personen
Voorgerecht
20-30 min

De frisse zoete pruimencompote smaakt verrukkelijk bij de warme pittige camembert. Een lekker vegetarisch hapje voor bij de borrel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 175 graden.

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit en hak de pruimenhelften in stukjes.

Boen de limoen schoon, rasp het groen er af, halveer en pers uit.

Neem de camembert uit de doosjes, beleg de doosjes met bakpapier en zet de camembert er terug in.

Hak de walnoten grof.

Koken

Doe de pruimenstukjes met het limoenrasp en -sap, het kaneelpoeder en de honing in een pan en breng alles aan de kook.

Laat het mengsel 5 minuten op hoog vuur koken terwijl je regelmatig roert.

Verdeel de pruimencompote over de camembert en laat deze in het midden van de oven 8 minuten warm worden.

Serveren

Neem de warme camembert uit de oven, bestrooi met de gehakte walnoten en serveer met knapperig stokbrood.