stomen

Provençaalse Visstoof

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de uien in grove stukken.

Halveer de <a target="_blank" href="/producten/venkel">venkel</a> in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes. V

Ontpit de zwarte olijven.

Verwijder de harde draden van de <a target="_blank" href="/producten/bleekselderij">bleekselderij</a> en snijd de bleekselderij in halve maantjes.

Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.

Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.

Snijd de kabeljauw en zalm in grove stukken en halveer de olijven.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de Provençaalse kruiden circa 2 minuten. Voeg de venkel, bleekselderij, <a target="_blank" href="/producten/haricots-verts">haricots verts</a> en de <a target="_blank" href="/producten/prei">prei</a> toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erop en breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten.

Voeg de kabeljauw, zalm, mosselen en de olijven toe en kook circa 5 minuten mee tot de mosselen open staan en de vis gaar is.

Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Snijd het stokbrood in plakken. Verdeel de Provençaalse visstoof over borden en serveer het brood ernaast.