stomen

Provençaalse sperziebonen

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal doormidden, snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd de ui in halve ringen en hak de schoongemaakte knoflook heel fijn.

Ontpit de zwarte olijven.

Snijd de olijven in plakjes en de ansjovisfilet in stukjes.

Koken

Kook de sperziebonen in kokend water in ± 7 minuten bijna gaar.

Fruit de knoflook in een wok in wat olie, voeg dan de ui, ansjovis en goed uitgelekte boontjes toe samen met de tomaat schep alles goed om. Voeg na 2 minuten de olijven toe. Rasp tenslotte de citroenschil er boven.

Serveren

Serveer de Provençaalse sperziebonen bijvoorbeeld met gekookte rijst.