stomen

Prei-ovenschotel met gerookte zalm

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. 

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. 

Halveer de <a href="/producten/prei" target="_blank">preien</a> en snijd de ze in grove stukken van circa 4 centimeter lang.

Pel en snipper de ui.

Pluk en snijd de <a href="/producten/dille" target="_blank">dille</a> fijn.

Koken

Kook het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar.

Verhit voor de saus de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en roer tot er een deegbal ontstaat. Roer beetje bij beetje de koude melk erdoor en laat even garen en dikker worden.

Voeg het groene gedeelte van de prei en de <a href="/producten/doperwten" target="_blank">doperwten</a> toe en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer geregeld om aanbranden te voorkomen.

Meng de helft van de geraspte kaas en de dille door de saus en zet het vuur uit. Schep een dun laagje saus in een met olie ingevette ovenschaal. Leg de gekookte prei erop. Beleg de prei met de gerookte zalm.

Meng de rest van de saus met de aardappelschijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes over de prei met zalm en bestrooi met de resterende kaas. Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven.