stomen

Portabellabakjes met andijvie en geitenkaas

Vulling over? Maak er een tosti mee!

Receptinformatie

Snack
4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Haal het steeltje uit een portabella en je hebt mooie bakjes, die je kunt vullen met vanalles en nog wat. Je kunt eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens deze versie met andijvie, quinoa en geitenkaas.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de quinoa (zie ook verpakking).

Snipper de ui, pers de knoflook en was en snijd de andijvie fijn.

Snijd de steeltjes uit de portabella’s en snijd de steeltjes in kleine stukjes.

Koken

Zet de portabella’s 10 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de bouillon. Laat uitlekken.

Fruit de ui en knoflook met wat olie. Roerbak de andijvie en de portabellastukjes mee, tot de andijvie begint te slinken. Meng de quinoa erdoor.

Haal de bakplaat uit de oven. Vul de portabella’s met het andijvie-quinoamengsel. Brokkel de geitenkaas boven de paddenstoelen.

Bak de portabella’s nog 5-7 minuten, tot de kaas smelt en begint te bruinen.

Serveren

Serveer de portabella op een mooi bordje.

Maal wat peper en eventueel zout erover.