Receptinformatie
Haal het steeltje uit een portabella en je hebt mooie bakjes, die je kunt vullen met vanalles en nog wat. Je kunt eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens deze versie met andijvie, quinoa en geitenkaas.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de quinoa (zie ook verpakking).
Snipper de ui, pers de knoflook en was en snijd de andijvie fijn.
Snijd de steeltjes uit de portabella’s en snijd de steeltjes in kleine stukjes.
Koken
Zet de portabella’s 10 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de bouillon. Laat uitlekken.
Fruit de ui en knoflook met wat olie. Roerbak de andijvie en de portabellastukjes mee, tot de andijvie begint te slinken. Meng de quinoa erdoor.
Haal de bakplaat uit de oven. Vul de portabella’s met het andijvie-quinoamengsel. Brokkel de geitenkaas boven de paddenstoelen.
Bak de portabella’s nog 5-7 minuten, tot de kaas smelt en begint te bruinen.
Serveren
Serveer de portabella op een mooi bordje.
Maal wat peper en eventueel zout erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.