stomen

Portabellaburger met knolselderijfriet

Ook lekker met geitenkaas

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Hamburgers met friet en mayo; altijd lekker! En weet je wat nog lekkerder is? Wanneer je het elke dag én he-le-maal zonder schuldgevoel kan eten. Laat dat bij deze portabellaburger en knolselderijfrietjes nou net het geval zijn.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in dikke frieten.

Maak de portabella’s schoon.

Was en snijd de tomaat in 4 dikke plakken.

Leg in elke portabella 1 plak tomaat en bedek deze met een dubbelgevouwen plak kaas.

Hak de peterselie fijn en meng deze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Koken

Verwarm de oven voor op 200 graden of de Airfryer op 180 graden.

Breng een grote pan water aan de kook, leg de knolselderijfrieten erin en laat ze 2 minuten meekoken.

Laat de frieten in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Beleg een bakplaat met bakpapier, spreid de frieten hierover uit, bestrooi ze met het kerriepoeder zout en peper en schenk de olijfolie erover uit. Wanneer je de frieten in een Airfryer maakt, meng je de frietjes en kruiden in een kom en leg je ze daarna pas in het mandje.

Bak de frieten 15 minuten in de oven, of 10 minuten in de Aifryer.

Open de oven of Airfryer, leg de gevulde portabella’s tussen de frieten in en bak nog 15 minuten mee.

Serveren

Serveer de frieten met de portabellaburgers en de yoghurtsaus.