stomen

Pompoensoep met kruidnoten kruim

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de pompoen schoon en snijd hem vervolgens in schijven. Verwijder eerst de zaden en de draden. Ontvel de pompoen en snijd hem in grove stukken.

Snijd de knoflook en ui fijn, schil de winterpeen en snijd deze vervolgens in plakken.

Maak de kruidnoten fijn met een keukenmachine of staafmixer.

Koken

Verhit olie in een pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn, kruidnagel en kaneelpoeder en 1 liter kippenbouillon toe. Laat het 30 min. koken.

Verwijder na het koken de laurierblaadjes en pureer de soep met de kruidnoten met een staafmixer. Breng de soep op smaak met tabasco en een snufje peper en zout.

Serveren

Serveer de soep en schep er vlak voor het serveren een lepel crème fraîche op. Garneer de soep met wat kruidnoten(kruim).