stomen

Pompoensoep

Receptinformatie

Soep
Hoofdgerecht
30-40 min

  1. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van 1x1 cm.
  2. Schil de aardappel en snijd in gelijke blokjes als de pompoen.
  3. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui, pompoen en aardappel hierin voor 4 minuten.
  5. Snijd ondertussen het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Snijd de knoflook in plakjes.
  6. Voeg de kerriepoeder, knoflook en het pepertje toe, bak het al omscheppend ongeveer 2 minuut mee.
  7. Los de bouillonblokjes op in 1 liter warm water.
  8. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
  9. Pureer de soep met een staafmixer tot een romige gebonden soep en breng op smaak met peper en zout naar wens.

Tip: Voeg voor het serveren een eetlepel room toe.