stomen

Pasta met maïs en bloemkoolsaus

Handig om in te vriezen!

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Bloemkool is super veelzijdig. Kook en pureer ‘m en voilá: je hebt een heerlijke romige saus. De maïs maakt deze pasta lekker vrolijk!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de bloemkool in heel kleine stukjes.

Snijd de prei in ringen en was ze

Laat de maïskorrels uitlekken.

Koken

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de bloemkool in ongeveer 6-8 minuten gaar in de groentenbouillon. Giet af en vang het kookvocht op. Doe de bloemkool terug in de pan.

Bak als de bloemkool aan het koken is de helft van de prei in de boter. Doe de prei en boter bij de uitgelekte bloemkool.

Bak de rest van de prei en de maïskorrels in een beetje olie.

Doe de melk en een kopje van het kookvocht bij de bloemkool. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer.

Voeg nog wat van het kookvocht toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Serveren

Meng de spaghetti door de bloemkoolsaus en verdeel over vier borden.

Schep op elk bord wat van het maïs-preimengsel.