stomen

Pasta met geroosterde courgettes en pesto

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Mocht je kruiden over hebben, kan je vaak de volgende dag ergens bij gebruiken. Ook op een boterhalm met bijvoorbeeld kruidenkaas, is dat heel lekker. Bewaartip voor verse kruiden: Wikkel de kruidentakjes in een vochtig velletje keukenpapier en leg in de groentelade. Zo blijven ze nog tot een week goed. Enkel basilicum houdt niet van koude. De blaadjes worden snel zwart en verliezen hun smaak. Snel verwerken is het best!

Warm de oven voor op 200°C.

Snijd de aubergine en paprika elk in 10 stukken en de courgette in 6 stukken.

Bestrijk de groenten lichtjes met de olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Rooster ze gaar in 25-30 minuten. Draai ze tijdens het roosteren twee keer om. Beetje peper er over heen.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge braadpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.

Kook de pasta zoals op de verpakking omschreven. Laat uitlekken, giet er een scheutje olie over en roer door elkaar. Deksel erop houden.

Houd enkele basilicumblaadjes opzij. Doe de zongedroogde tomaten, de resterende kruiden, de geroosterde pijnboompitten en de olie in een kom en ga er met de staafmixer door. Breng op smaak met zwarte peper. Roer er een flinke lepel koud water onder.

Voeg de pesto en geroosterde groenten bij de pasta en roer alles goed door elkaar.

Verdeel de pasta over de borden, werk af met de gereserveerde basilicumblaadjes en klaar ben je.