stomen

Pasta met courgettesaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een makkelijk recept waar ook de kinderen van zullen smullen!

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze heel fijn.

Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd de courgettes vervolgens in gelijke kleine blokjes.

Koken

Verhit de olie en fruit hierin op laag vuur de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

Roer de stukjes courgette erdoor en stoof zachtjes tot de courgette zacht is maar niet papperig.

Haal er 2 volle scheppen groenten uit en houd apart.

Pureer de rest van het groentemengsel met een staafmixer. Doe de courgette dan terug in de groentesaus.

Breng intussen ruim water met wat zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar.

Smelt de boter, doe de bloem erbij en bak al roerend een minuut. Blijf roeren en giet er beetje bij beetje de melk bij. Laat de saus 3 minuten inkoken op een zacht vuur.

Roer de het groentemengsel door de saus en breng dit verder op smaak met het bouillonblokje en peper.

Laat de saus goed warm worden en roer helemaal op het einde de Parmezaanse kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en de gekookte pasta erdoor.