stomen

Panpizza van spinazie

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de worstjes in plakjes.

Snijd de venkel in dunne plakken, houd het groen eventueel apart. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng hier de tomatenpuree door.

Koken

Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de merguez-worstjes er goudbruin in.

Voeg de venkel en tomaat toe aan de gebakken worstjes en laat het gedurende 5 minuten al omscheppend meebakken.

Hak ondertussen de helft van de spinazie heel fijn, gebruik bij voorkeur een blender, meng dit samen met 1,5 dl van de yoghurt door de bloem. Voeg een behoorlijke snuf zout toe en wat versgemalen peper, kneed het vervolgens tot een homogeen deeg. Verdeel dit in 4 gelijke stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems van ± 18 cm ø.

Verhit in 2 gelijke koekenpannen wat olijfolie en bak de pizzabodems met 2 tegelijk in ± 4 minuten goudbruin. Keer ze en bak ook de andere kant bruin. Houd ze, met aluminiumfolie afgedekt, warm op een bord. Bak de overige 2 bodems.

Maak intussen de spinazie-yoghurtsaus; doe de overige spinazie samen met dille naar smaak, de schoongemaakte knoflook en wat zout in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer tot een iets gladde groene saus.

Serveren

Leg de panpizza’s op de borden, schep er het worst-groentemengsel op en wat van de groene-yoghurt.

Tip: Voor een ‘luchtigere’ pizzabodem kun je in plaats van bloem, zelfrijzend bakmeel gebruiken.