stomen

Paddenstoelenpanda

Een dierentuin aan tafel

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Een dierendag-diner: hoe leuk is dat? En je hoeft het niet alleen bij panda's te houden, maak je eigen dierentuin door allemaal je eigen lievelingsdier te laten badderen in de soep.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Was de wortelen en snijd deze in stukjes.

Snipper de ui en hak de peterselie fijn (houd wat achter voor de garnering).

Kook een halve liter water en los het bouillonblokje hierin op.

Koken

Fruit de ui en bak de paddenstoelen. Zet apart.

Kook de rijst en de worteltjes. Zet de rijst van het vuur af. Houd de worteltjes warm in de pan.

Smelt de boter in een ruime pan tot hij een klein beetje bruin wordt. Zeef de bloem en roer beetje bij beetje erdoor tot een glad mengsel. Laat een paar minuten koken.

Voeg al roerend de bouillon toe. Meng tot een gladde saus. Laat 5 minuten zacht koken.

Voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Roer de paddenstoelen met ui erdoor en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveren

Maak van rijst het hoofd van een beer. Knip oogjes en een snuitje uit het norivel; plak vast met water. Maak van twee rolletjes rijst armen.

Schep de ragout in diepe borden. Garneer met peterselie. Zet het hoofd van de beer tegen de rand, op de ragout. Leg zijn armen ervoor, alsof hij in het bord ligt te badderen.

Leg de worteltjes erbij of serveer ernaast.