stomen

Paddenstoel au vin

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
40-50 min

De Franse klassieker coq au vin alleen dan zónder de haan. En deze vega versie is minstens net zo lekker als het origineel. Trust us!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Breng 250 ml water aan de kook met 1 groentebouillonblokje.

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui en de sjalotten.

Was de wortels en bleekselderij en snijd ze in plakken.

Borstel de paddenstoelen schoon, snijd grote paddenstoelen eventueel iets kleiner.

Koken

Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan. Laat hierin de gesnipperde rode ui en de fijngesneden knoflook fruiten.

Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat een paar minuten meebakken.

Blus het geheel af met de rode wijn en een aantal scheppen groentebouillon.

Voeg twee laurierblaadjes, een tak tijm en een tak rozemarijn toe en peper en zout naar smaak.

Breng aan de kook en dek af met een deksel.

Bak in één eetlepel olie de paddenstoelen met de gesnipperde sjalotten kort op middelhoog vuur bruin.

Voeg deze vervolgens toe aan de braadpan, roer door en laat alles op een zacht vuurtje zo'n 30 minuten sudderen.

Voeg extra bouillon toe als het nodig is.

Serveren

Serveer met geroosterd brood of aardappelpuree.

Bestrooi de paddenstoel au vin eventueel met verse peterselie en nog wat verse tijm.