stomen

Ovenschotel met bleekselderij

Receptinformatie

Hoofdgerecht

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Verdeel de couscous over een kom en schenk de bouillon erop. Laat de couscous 5-10 minuten afgedekt met een bord of plasticfolie wellen.

Gehakt:

Verhit een scheut olie in een pan en bak het gehakt circa 5 minuten. Voeg komijn- en kaneelpoeder toe en bak circa 1 minuten mee. Voeg de spinazie in 3 delen toe tot het helemaal geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Bleekselderij:

Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukken van circa 3 centimeter lang.

Kook de bleekselderij in de pan met water in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bleekselderij af en spoel koud.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Verdeel de couscous over een ingevette ovenschaal en verdeel het gehakt erover. Verdeel vervolgens de bleekselderij en zongedroogde tomaten erover en eventueel een beetje geraspte kaar erover.

Bak de ovenschotel circa 15 minuten in de oven tot de schotel warm is en de kaas is gesmolten.