stomen

Ouderwets spinazie stamppotje in een jasje van nu

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Kook in een andere pan de eieren hard.

Bak de kipfilet zachtjes bruin en gaar. Snijd de gebakken kipfilet in stukken. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons aan in een grote wok of koekenpan met olie samen met een teentje geperste knoflook. Bak de spinazie mee totdat het geslonken is.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de gekookte eieren in stukjes. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de crème fraîche door de aardappelen. Roer het spinaziemengsel, stukken kipfilet, ei en pijnboompitjes door de aardappelpuree. Nu kan je borden opdoen.

Kinderen eten hun vingers hierbij op, met of zonder kip trouwens.