stomen

Oosterse bietensoep

Lekker met zelfgebakken brood!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Met deze opvallende bietensoep kan je iedereen verrassen. Door de spetterende kleur en de heerlijke smaak is deze soep voor iedereen een feestje!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de bieten en snijd in staafjes.

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

Roer de za’atar door de geitenyoghurt.

Hak ui en knoflook fijn.

Koken

Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bieten toe en bak 2 minuten mee.

Giet de bouillon op de bieten en kook gaar in 20-30 minuten.

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten goed aan. Roer de kruiden erbij en zet weg.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de soep over de kommen en schep de geitenyoghurt in het midden. Bestrooi met de kikkerewten en garneer met kervel.