stomen

Omelet met rode paprika, tomaat en ui

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Was de sla en scheur of snijd die in kleinere stukjes. De verhoudingen voor een lekker vinaigrette/dressing is altijd 1/3 azijn en 2/3 olie. D.w.z. dat als je 2 eetlepels azijn gebruikt, je 6 eetlepels olie nodig hebt. Doe de azijn in een schaaltje, samen met de mosterd, roer goed door. Als je een gladde massa hebt, voeg je al roerend druppelsgewijs de olie toe. Blijf goed roeren anders gaat het schiften. Breng op smaak met peper en zout en giet over de sla.

Was de paprika’s en de tomaten. Snijd de paprika’s in tweeën. Verwijder de zaadjes en snijd één paprikahelft in reepjes, snijd de tomaten in schijfjes.

Pel de buitenste laag van de ui en snijd de ui in ringen. Breek de eieren in een kom en mix het eiwit en –geel goed door elkaar.

Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en giet het ei in de pan. Als de omelet een vaste structuur krijgt dan pas de rest van de ingrediënten toevoegen.

Lekker met brood en sla.