stomen

Oma’s Wellant appeltaart

Receptinformatie

Gebak
12 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bestrooi de schijfjes vervolgens met kaneel.

Koken

Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij. Schep met een houten spatel door het beslag en meng het tot een stevig deeg

Bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Doe de Wellant schijfjes hierin. Maak van het resterende deeg stroken en leg deze in een ruitpatroon over de appelvulling. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en de rand.

Zet de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven en laat hem mooi bruin worden. Controleer of de taart niet te snel bruin wordt; in dat geval zet je de temperatuur van de oven iets lager.