stomen

Mihoen nestjes bomvol groente

Lekker vega

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een lekker Oosters maaltje is nooit weg. Zeker niet als je deze vrolijk gekleurde borden op tafel zet. Een ‘nestje’ van mihoen boordevol gezonde groente.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de peultjes en verwijder de puntjes.

Was de courgette en snijd in plakjes.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in kwarten.

Pel de ui en snijd in ringen.

Snijd de tofu in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.

Maak de bosuitjes schoon en snijd schuin in ringetjes.

Roer een saus van de ketjap manis, tomatenketchup en donkere basterdsuiker.

Koken

Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de peultjes, courgette, paddenstoelen, tomaten, rode uiringen en tofu al omscheppend in 7 minuten knapperig gaar.

Roer de saus door het groente-tofumengsel en schep alles goed door elkaar.

Kook intussen de mihoen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet.

Serveren

Maak op 4 borden ‘vogelnestjes’ van de mihoen en schep daar het groente-tofumengsel in.