stomen

Mihoen met zoetzure bleekselderij en soja-kip

Receptinformatie

Noedels
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes van circa 2 centimeter. 

Snijd de kip in reepjes.

Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes.

Snijd de bosui in schuine ringetjes.

Hak de koriander fijn.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 4 minuten. Roer de azijn en de honing door de bleekselderij en laat circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de sesamzaadjes circa de laatste 2 minuten met de kip mee. Breng op smaak met de sojasaus en een beetje versgemalen peper. Roer de sesamolie erdoor.

Breng een pan met water aan de kook. Kook de mihoen met de bospenen in circa 4 minuten gaar.

Roer de bosui, koriander en de taugé door de mihoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de mihoen, zoetzure bleekselderij en de kip over borden.