stomen

Makkelijke plaattaart

varieer met de groente!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Plaattaart maken is lekker makkelijk, je belegt hem met allerlei lekkers en hup de oven in!

Voorbereiding

Koken

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en snijd het spek in repen.

Schil de mango en snijd in stukjes van 2 bij 2 centimeter.

Halveer de cherrytomaten.

Beleg een bakplaat met het bladerdeeg dat in bakpapier gerold is. Dat laat je aan de onderzijde zitten.

Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Koken

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de uisnippers en het spek 3 minuten.

Voeg het gehakt toe en roerbak 3 minuten mee.

Giet overtollig vet af, roer de stukjes mango, driekwart van de gehalveerde tomaten en gembersiroop erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg en bestrooi met de rest van de gehalveerde tomaten.

Bak de taart in 25 minuten gaar in de oven. Dek de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.